separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Hrvatske glumice 'na udaru' zbog kritika upućenih Tompsonu: Doživele linč na društvenim mrežama


Hrvatski portal Index.hr piše da su se tri glumice, koje su kritikovale učešće Marka Perkovića Tompsona na proslavi uspeha fudbalera na glavnom gradskom trgu u Zagrebu, doživele na društvenim mrežama salvu uvreda i svojevrsni linč.


Zbog toga se oglasila i Aleksandra Kolarić, stručnjak za komunikaciju SDP-a koja je, kako kaže, zgrožena mržnjom i pretnjama koje su upućene glumicama.

- Već četiri dana traje neopisivo prostačko vređanje, verbalno nasilje i pretnje koje na društvenim mrežžama u Hrvatskoj dožživljavaju tri žžene. Već četiri dana na Fejsbuku dobijaju gomilu uvreda sa različitih anonimnih ili neanonimnih profila. Videla sam deo tih poruka. Radi se o bolesno primitivnom govoru, radi se o komunikaciji iz kanalizacije. Smučilo mi se. Pomisliš šta s tim ljudima ne valja da u sebi nose takav bes, prostakluk, mržžnju i zavist? - navodi Kolarić, te primećuje da su te tri žene samo izrazile mišljenje koje je drugačije od mišljenja većine.

Te tri žžene su, dodaje, napisale da smatraju da je Tompson u ponedeljak "promašio melodiju" na Trgu.

- Činjenica da se radi o žženama, i obično u ovim krajevima, samo podjari besnu rulju na još jače vređanje i pretnje - navodi Kolarić te pita - sme li u Hrvatskoj da se javno kritikuje Tompson, a da to ne izazove verbalnu hajku?

- Sme li u Hrvatskoj danas javno da se kritikuju fudbaleri koji su osvojili srebro, a da to ne izazove verbalnu hajku? Prema linču koji se dogodio ovim žženama, očito ne sme. Jer nije normalno da u našem društvu zbog kritičkog stava o pevaču usledi verbalno nasilje, salva najgorih uvreda i pretnji. Nije normalno. Ne, to nije demokratija, to je mržžnja i trovanje društva - ocenjuje Kolarić.

Ona poručuje da ukoliko se "ovaj trend mržžnje totalitarno odgojenih umova ne zaustavi", zahvatiće i mnoge koji sada nemaju ni srca ni pameti da osude još jedan linč kojem su izložžene neke tri žžene.

Poznata hrvatska glumica Nataša Janjić napisla je na Fejsbuku: 

Mi volimo us*at pred kraj. Takvi smo neopisivo - napisala je ona na Fejsbuku, a u raspravu su se onda uključili mnogi, između ostalog i njene koleginice Lana Barić i Jelena Veljača.
Ja sam malo u šoku kako je off tune - napisala je Veljača, a Lana Barić poručila je: "Malo je falilo da pobedimo i u dočeku, ali protivnik je bio jači".

A među komentarima na društvenim mrežama i na desničarskim portalima našli su se i ovi: "One mrze sve hrvatsko", "glumice su postale preko kreveta", preneo je Index.hr.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti