AKTUELNO

Mladići su navodno zapalili zastavu Hrvatske.

Navijači Crvene zvezde iz Vukovara tvrde da ih je hrvatska policija batinama terala da priznaju učešće u incidentu koji se desio krajem novembra na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu, kada je na tribinama zapaljena hrvatska zastava. Oni su rekli da je hrvatska policija njih 11 privela u stanicu, a trojicu zadržala.

-Upali su nam u kuće, počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Rekli su da znaju sve i da nas hapse zbog povrede ugleda Republike Hrvatske, jer smo navodno palili šahovnicu na utakmici Napredak - Crvena Zvezda u Kruševcu. Batinama su nas terali da priznamo taj "zločin" iako nemamo nikakve veze sa tim - rekli su navijači.

Oni navode da su oni uplašeni za svoje drugove koji su u zatvoru, strahujući da će se hrvatski policajci vratiti i po njih svakog trenutka. Kako kažu, uhapšeni su na osnovu zamućenog snimka i "prepoznavanja", mada se nijedan od tih mladića ne vidi na spornoj fotografiji.

-Jednom momku su čak rekli da će, ako ne prizna, završiti kao njegov otac koji je u Vukovaru ubijen 1991. Maltretiraju im i ucenjuju čak i devojke, govore kako su na poternicama i u Srbiji i da će biti uhapšeni čim pređu granicu. Prete da će da im objave imena, "pa da vide onda kako će da prođu kada im hrvatski navijači zakucaju na vrata" - pričaju drugovi uhapšenih.

Ovi navijači tvrde da je od trojice uhapšenih traženo po 10.000 evra kako bi početak suđenja čekali na slobodi. Njih trojica uhapšeni su pre dva dana u Vukovaru zbog sumnje da su zapalili šahovnicu na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu 19. novembra ove godine. Određen im je pritvor, a sumnjiče se da su počinili krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske. Mladići su od 18, 23 i 26 godina sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca. Oni, kako prenose hrvatski mediji, pripadaju hrvatskom ogranku "delija".

S.A.

#Crvena Zvezda

#Hrvatska

#Navijači

#Paljevina

#Zastava

'