Info
ZABAVA

drustvo

SKANDAL! Hrvatska policija tukla navijače Zvezde da bi izvukla priznanje!


Mladići su navodno zapalili zastavu Hrvatske.


Navijači Crvene zvezde iz Vukovara tvrde da ih je hrvatska policija batinama terala da priznaju učešće u incidentu koji se desio krajem novembra na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu, kada je na tribinama zapaljena hrvatska zastava. Oni su rekli da je hrvatska policija njih 11 privela u stanicu, a trojicu zadržala. 

-Upali su nam u kuće, počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Rekli su da znaju sve i da nas hapse zbog povrede ugleda Republike Hrvatske, jer smo navodno palili šahovnicu na utakmici Napredak - Crvena Zvezda u Kruševcu. Batinama su nas terali da priznamo taj "zločin" iako nemamo nikakve veze sa tim - rekli su navijači.

Navodi se da oni već godinama prate srpski klub na gotovo svim utakmicama. Kako kažu, zbog tog događaja kada je zapaljena hrvatska zastava na utakmici dan posle obeležavanja "pada Vukovara" i oni i njihove porodice trpe veliku torturu.

-Hrvatska policija zna i prati nas skoro na svakom našem putu. Nikada ne pravimo probleme. Oni od ovog događaja prave takvu klimu i predstavljaju nas u takvom svetlu kao da smo državni neprijatelji - pričaju mladići.

Oni navode da su oni uplašeni za svoje drugove koji su u zatvoru, strahujući da će se hrvatski policajci vratiti i po njih svakog trenutka. Kako kažu, uhapšeni su na osnovu zamućenog snimka i "prepoznavanja", mada se nijedan od tih mladića ne vidi na spornoj fotografiji.

-Jednom momku su čak rekli da će, ako ne prizna, završiti kao njegov otac koji je u Vukovaru ubijen 1991. Maltretiraju im i ucenjuju čak i devojke, govore kako su na poternicama i u Srbiji i da će biti uhapšeni čim pređu granicu. Prete da će da im objave imena, "pa da vide onda kako će da prođu kada im hrvatski navijači zakucaju na vrata" - pričaju drugovi uhapšenih.

Ovi navijači tvrde da je od trojice uhapšenih traženo po 10.000 evra kako bi početak suđenja čekali na slobodi. Njih trojica uhapšeni su pre dva dana u Vukovaru zbog sumnje da su zapalili šahovnicu na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu 19. novembra ove godine. Određen im je pritvor, a sumnjiče se da su počinili krivično delo povrede ugleda Republike Hrvatske. Mladići su od 18, 23 i 26 godina sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca. Oni, kako prenose hrvatski mediji, pripadaju hrvatskom ogranku "delija". 

S.A.

Komentari • 0


povezane vesti