AKTUELNO

Lider SDSS u tom trenutku je govorio o žrtvama holokausta i genocidu u Jasenovcu.

Poslanik vladajućeg HDZ, Stevo Culejnazvao je danas lažovom i poručio da treba da se stidi lideru SDSS Miloradu Pupovcu, u trenutku dok je u hrvatskom saboru govorio o novinaru Igoru Vukiću, koji je negirao holokaust i genocid u Jasenovcu.

Verbalno prepucavanje Culeja i Pupovca je dostiglo vrhunac, pa je morao da interveniše predsednik Sabora, Gordan Jandroković, koji je svog kolegu iz HDZ pozvao da se kontroliše.

Istine koje su utvrđene, činjenice koje su međunarodno spoznate od strane onih... da, neki ovde mašu glavama da nisu. To su sve izmislili Srbi, oni u holokaustu muzeju u Vašingtonu ili u Izraelu. A da neko kojim slučajem dotakne brojke iz ovog rata (Domovinskog rata), iskopali biste mu oči. S pravom ste osetljivi na to, bez obzira na to kakve brojke bile. Zločin je počinjen i često su nedužni ljudi stradali, zarobljenici, civili i drugi - rekao je Pupovac, čija stranka, inače, podržava HDZ-ovu vladu, premijera Andreja Plenkovića.

Na te Pupovčeve reči je reagovao Culej rekavši:"I doktor (Ivan) Šreter?" Uprkos pokušaju Jandrokovića da ga gestom ruke utiša, Culej je nastavio:

"To vam je brat. Njemu ste nasličniji i po tome kako govorite i po tome šta govorite. Meni niste, ni vi ni on. I pogotovo se ne javljajte na ovu temu".

Culej je potom nameravao još nešto da kaže o Šreteru, ali ga je Pupovac pozvao na dostojanstvo da sasluša kada se govori o temi Jasenovčkih žrtava.

- Imajte dostojanstva saslušati kad se govori o ovoj temi - rekao je Pupovac Culeju i dodao:

...Ako ne zbog onih koji su ubijeni, onda zbog budućnosti ove nacije, ali vi tog dostojanstva i tog moralnog minimuma nemate.

Culej se na te Pupovčeve reči pridigao s klupe i zagrmeo:"Sram te bilo. Lažeš... Srami se", ali ga je Jandroković prekinuo i ponovljenim upozorenjem.

- Ti ćeš mi pričati o žrtvama... Gde si bio? - nije prestajao Culej od čega je Jandrokoviću prekipelo pa je svog stranačkog kolegu pozvao da dozvoli Pupovcu da govori.

- Kolega Culej, molim vas da ostavite govornika da govori! Svako ovde može govoriti ono što smatra da treba da kaže. I vi imate pravo da govorite, vama niko ne oduzima reč. Tako i kolega Pupovac ima pravo da govori - intervenisao je Jandroković, koji je Culeja pozvao da se kontroliše.

Culej, međutim, nije ostao dužan ni Jandrokoviću, odgovorivši mu da se on "i previše kontroliše". Nakon ovog incidenta između dvojice predstavnika koalicionih partnera, Pupovac je nastavio izlaganje, bez ometanja.

#Hrvatska

#Milorad Pupovac

'