AKTUELNO

Policija je morala da otvori vatru kako bi se odbranila.

Hrvatska policija saopštila je da je danas kod granice sa Slovenijom upotrebila vatreno oružje kako bi se odbranila od napada nepoznate osobe i zaštitila granicu, prenosi Hina.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, hrvatski mediji prenose da je do pucnjavanje došlo kada je migrant, koji je ilegalno ušao u Hrvatsku, nameravao da ilegalno pređe u Sloveniju, a kada je policija pokušala u tome da ga spreči, on je nasrnuo na policajca.

- Pucnjem iz službenog pištolja u tlo policajac je u sredu uz hrvatsko-slovenačku granicu u opštini Netretić odbio fizički napad zasad nepoznatog napadača, koji je pod nadzorom policije - saopstila je neposredno nakon tog događaja karlovačka Policijska uprava.

U kratkom policijskom saopštenju navodi se da je policija u mestu Prilišće bila prisiljena na upozoravajuću upotrebu vatrenog oružja kako bi se zaštitila od fizičkog napada nepoznate osobe, ali i zaštitila državnu granicu.

Dodaje se da je policijski službenik PU karlovačke upotrebio vatreno oružje kao sredstvo prisile, tako što je radi odbijanja neposrednog napada na sebe pucao u tlo, i to u trenutku kada je nepoznata osoba krenula fizički da ga napada.

Napadač se nalazi pod nadzorom policije i u toku je sprovođenje kriminalističkog ispitivanjaivanja.

#Granica

#Hrvatska

#Migranti

'