AKTUELNO

Riječanin Saša Pavlić (43), koji se u subotu iz Rijeke peške uputio u Zagreb noseći krst od 20-ak kilograma tokom noći s ponedeljka na utorak prošao je Severin na Kupi.

Pavlić se na ovaj put dug 180 kilometara uputio iz protesta zbog toga što je hrvatska vlada izdvojila pola milijarde dolara za kupovinu polovnih aviona, a u fondovima za retke lekove i lečenje dece gotovo da nema para.

Cilj mu je da dođe do zagrebačkog Markovog trga, gde je sedište vlade, ali ne očekuje da ga neko od nadležnih primi i sa njim razgovara.

- Teško da ću pomoći deci, ali barem znam da sam pokušao - rekao je Pavić, preneo je portal 24sata.

U jednom trenutku Pavliću je, kako se navodi, u nošenju drvenog krsta, koji je inače sam napravio, pomogao poznati riječki prosvednik, Marin Miočić Stošić.

Foto: Tanjug

Saša je, naime, počeo da oseća bolove u nozi, pa je Stošić odlučio da mu se priključi i pomogne da svoju misiju dovede do kraja.

Tako se, kako navodi Saša u svojim objavama na Tviteru, smenjuju u nošenju krsta.

On je ispričao da mu na putu mnogi građani pomažu i donose hranu i piće.

- Neki su mu čak i doneli mast za nogu - rekao i dodao da dnevno prođe 60-ak kilometara.

Neki od njih su mu, kaže, prilazili i nisu znali da li da dotaknu njega ili drveni krst.

Dok pešači, Pavlić tvituje, a u jednom od tih poruka je napisao: "Danas mislite da je sve super imate posao, brak, decu, high life i onda odjednom mrak, sve nestane u sekundi, dete ima dijagnozu, karcinom i nema vas više nigde jer to ne možete izneti sami, a država ne stoji iza vas, a država to smo svi mi"!

#Hrvatska

#Zagreb

#krst

#Čovek

'