AKTUELNO

Sramne reči stižu iz Hrvatske.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu korisnika pod imenom Hrvoje Jurić, srpskom ministru rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandru Vulinu upućene su pretnje smrću.

Srpskom ministru prete zbog toga što je Evropsku uniju pozvao da reaguje na bujanje fašizma u Hrvatskoj. - Pozivam sve domoljube da ovom ludaku i mrzitelju svega što nije srbijansko stane u kraj. Treba ga ubiti! Braćo, ako više ikad ovaj srbo-četnik dođe u našu domovinu, udrite! - piše na tom Fejsbuk profilu.

Foto: Printscreen Facebook

Na ovom profilu, kako se navodi, stoje grb NDH, slogan "Crna legija - za dom spremni", kao i fotografije Ante Pavelića i ostalih vođa ustaške NDH-a.

Komentarišući najnoviju pretnju, ministar Aleksandar Vulin rekao je da to za njega "nije ništa novo". - Ne prođe ni jedan dan, a da mi ne stigne neka pretnja smrću. Obično su to pripadnici fašistickih formacija, ustaše, UČK, često kriminalci koji se osete prozvanim zbog pljackaških privatizacija o kojima govorim - rekao je ministar.

On je naveo da pretnje dobija i preko društvenih mreža, ali i na broj telefona putem sms poruka. - Dokle god ne mislim da mi porodica nije ugrožena, ne prijavljujem pretnje. Trudim se da živim svoj život i ne želim od toga da pravim političku promociju - rekao je Vulin.

J. Stanković

#Aleksandar Vulin

#Fejsbuk

#Hrvatska

#Smrt

'