AKTUELNO

Zbog velikih količina snega koje su napadale u toku noći u Liki, saobraćaj se na svim putevima odvija otežano, a obilan sneg zatrpao je i brojne lokalne puteve do udaljenijih naselja i podvelebitskih mesta, zbog čega je otežano snabdevanje.

Kasnili su i polasci autobusa, a komunalne službe u Gospiću angažovale su sve raspoložive snage kako bi očistile sneg, prenosi Indeks.hr.

Na Plitvičkim jezerima i na lovinačkom području visina snežnog pokrivača prelazi 60 centimetara, a u Međimurju se dogodilo više saobraćajnih nezgoda.

Najviše snega napadalo je noćas u Otočcu, 30 centimetara, kao i u Gospiću centimetara, u Crnom Lugu i Parg - Čabru.

Sneg otežava saobraćaj u Liki, Gorskom kotaru, severnom delu Hrvatskog primorja, srednjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i klizavim kolovozima vozi se u Istri, Dalmaciji i delu Slavonije.

Zbog olujnog vetra samo za putnička vozila otvoren je autoput A6 Rijeka - Zagreb, dok je na autoputu A7 između Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali na snazi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat.

Kako se navodi, posebna pažnja skreće se za one koji nameravaju da putuju preko planinskih prevoja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Pročitajte još: UPOZORENJE ZA VOZAČE: Ako ne očistite sneg sa auta, oko 100 EVRA KAZNE!

#Hrvatska

#Sneg

#Zima | Magla | Putevi

'