AKTUELNO

Glumac je istakao da na pisanje portala i žute štampe već dugo ne reaguje, ali da smatra da je to neodgovaran postupak jedne državne institucije.

Glumac Rade Šerbedžija uputio je otvoreno pismo hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu u kojem navodi da to ministarstvo, uprkos njegovim demantima, još nije priznalo da ga je nepravedno optužilo na osnovu netačnih i proizvoljnih tumačenja onoga što je on govorio na Beogradskom sajmu knjiga.

Šerbedžija je u pismu istakao da u intervjuu na Beogradskom sajmu knjiga nije ni jednom rečju spomenuo Domovinski rat, hrvatske branitelje, hrvatske generale ni Hag, navodeći da je od brojnih prisutnih medija samo nekolicina žute štampe iskrivila njegove reči na osnovu čega je, kako je dodao, Ministarstvo branitelja "nesmotreno i bez provere autentičnosti" poslalo saopštenje u kojem se on optužuje.

- Ja ceo svoj život u teškim vremenima u kojima smo živeli i kroz koja još uvek prolazimo želim spajati ljude i nadam se da ćemo jednoga dana izaći iz krugova nasilja i stradanja u koja nas je naša povest utopila. To neke iritira ali uveren sam da Hrvatska ide prema građenju jednog slobodnog i demokratskog društva u kojem će neke nove generacije sretnije rasti - naglasio je Šerbedžija.

On je podsetio da je njegov advokat Čedo Prodanović već uputio dva pisma i priložio transkript i audio snimak sa pres konferencije u Beogradu sa ciljem da se demantuju netačni i lažni navodi onoga što je tamo rekao, ali da Ministarstvo branitelja uprkos tome, do danas nije hrvatskoj javnosti objasnilo da je raspolagalo netačnim navodima.

- Vaša ishitrena i opasna objava o mojim navodnim izjavama koja je preuzeta iz žute štampe jedne strane države izazvala je pravu lavinu ogorčenja u hrvatskim medijima i vi ste me stavili u krajnje neugodnu i opasnu situaciju u kojoj se moram opravdavati za nešto što nisam nikada mislio, rekao - naveo je Šerbedžija u otvorenom pismu Ministarstvu branitelja.

S. P.

#Hrvatska

#Rade Šerbedžija

'