AKTUELNO

Nema dogovora oko granica.

Ultimatum, koji je penzionisani pukovnik Petar Janjić Trombolon postavio Vladi Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Piranskom zalivu istekao je u 16.00 sati, nakon čega je Tromblon objavio pismo u kome najavljuje da će organizovati akciju "Regata za razum - Piranski zaliv".

Regata će biti održana 3. februara u 10.00 sati u Umagu, a kako je Tromblon rekao organizovana je jer nije postignut konačan međudržavni bilateralni sporazum oko granica, prenosi Hina.

- Kao hrvatski branitelj i građanin Hrvatske koji već dugo vremena prati nerazumnu komunikaciju i neodgovorno diplomatsko i međudržavno ponašanje obe vlade, pokrenuo sam akciju kojom želim da ubrzam rešavanje tog graničnog problema - naveo je Tromblon.

Kako je rekao, to će biti mirna akcija i apelovao na slovenačku policiju da učesnike ne ometa u odavanju počasti i pijeteta poginulim hrvatskim braniteljima.

- Narušavanjem teritorijalnog integriteta Hrvatske nedozvoljenim ulaskom u hrvatsko more te nasrtajem i provokacijom snosiće odgovornost za sva neželjena i neplanirana događanja - rekao je Tromblon.

Pročitajte još: Danas ističe rok koji je Tromblon dao Plenkoviću

#Andrej Plenković

#Hrvatska

#Petar Janjić Trombolon

'