AKTUELNO

Hrvatski mediji se pitaju gde im je predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a RTL javlja da je u javnosti nema već 12 dana i da je poslednji put pred kamerama bila u Karlovcu, gde je stigla na ponoćnu liturgiju uoči katoličkog Božića, nakon čega je obišla vatrogasce, policajce i družila se sa beskućnicima.

Premijer Andrej Plenković, četiri ministra, zastupnici u Saboru, gradonačelnik i predstavnici opozicije bili su juče na tradicionalnom božićnom prijemu, koji je priredilo Srpsko narodno veće, na kojem se, međutim, predsednica, iako je pozvana, nije pojavila.

- Nisam ja komentator, ja sam pozvan pa sam došao - rekao je Plenković, a na pitanje da li je to dobra poruka, kazao je: "Svako mora da odgovori na svoje pozivnice, ne mogu ja da odgovaram na tuđe".

Predsednik SNV Milorad Pupovac je juče na prijemu novinarima rekao da je predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvana, ali budući da nije došla, a nije poslala ni svog predstavnika, "mi ćemo to prihvatiti kao nešto na šta ne možemo da utičemo".

Iz njenog Kabineta poručuju - predsednica je trebalo da otputuje na službeni put koji je naknadno otkazan, pa je otkazan i dolazak na prijem SNV još u utorak, ali je umesto nje trebalo da se pojavi Mate Granić.

Nakon božićne čestitke upućene građanima Hrvatske, povukla se u porodičnu atmosferu, kako je najavila, na relaciji Zagreb - Rijeka, gde se posvetila izradi kolača koje je praktikovala i na Pantovčaku, preneli su hrvatski mediji.

Iako je povratak najavila prvi radni dan ove godine, u Uredu je još nema.

Podseća se da je na Fejsbuku objavila samo "veselu fotografiju s Pantovčaka", gde svima poželela srećnu Novu godinu. A na posao se, kažu, vraća sutra.

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

#Mediji

'