AKTUELNO

Loše vremenske prilike blokirale su saobraćaj u regionu.

U pojedinim delovima Hrvatske danas pada sneg, a na Jadranu besni oluja. Sneg već pada na Zavižanu, Medvednici, u Crnom Lugu, Čabru i Delnicama. Na Jadranu meteorolozi najavljuju jaku i olujnu buru, a u podnožju Velebita i orkanske udare vetra.

Foto: Tanjug

Iz hidrometereološkog zavoda Hrvatske javljaju da će sutra biti još hladnije, a prema informaciji HAK-a od jutros je zbog olujnog vetra za vozila otvoren samo autoput A1 i Jadranska magistrala. Zbog jakog vetra na Jadranskoj magistrali, kao i na autoputu A7 zabranjen je promet za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Foto: Tanjug

Slab sneg takođe je pao u Gorskom kotaru, a ima ga i na deonicama puta A6 Rijeka-Zagreb. Zbog magle, susnežice i mestimičnih padavina vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na autoputevima i da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda u Srbiji se do četvrtka očekuje osetno hladnije vreme. U sredu ujutro biće slabog mraza, u toku dana sunčano, ali hladno. Uveče i u toku noći na severu, a u četvrtak i u ostalim krajevima zemlje doći će do postepenog naoblačenja. Biće suvo, samo se ponegde u Vojvodini i istočnoj Srbiji očekuju slabe padavine - kiša i sneg.

U petak će biti malo toplije i vetrovito, a u nižim predelima ponegde sa slabom kišom, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje provejavanje snega.

I. P.

#Crna Gora

#Hrvatska

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'