AKTUELNO

Neverovatno!

Misteriozno plavo svetlo na noćnom nebu iznad Splita uznemirilo je građane Hrvatske, koji su se u velikom broju javili redakciji "Slobodne dalmacije".

Kako prenose mediji, među njima bila je i čitateljka koja je neobično plavo svetlo snimila i usred dana, kao i čitatelj iz Zagreba koji tvrdi da je isti prizor video i iznad glavnog grada Hrvatske.

Niko međutim nije mogao da objasni ovu pojavu. Kako piše hrvatski list, sličan prizor viđen je 2015. godine na nebu iznad Kalifornije, ali i pre godinu dana iznad Praga, dok je na nebu iznad Norveške 2010. godine snimljeno plavo svetlo koje se spiralno kretalo.

- Službena objašnjenja ovakvih pojava redovno izostanu, ali nakon što je stanovnike Kalifornije 2015. godine uhvatila panika zbog plavog svetla na nebu, oglasila se američka vojska. Objasnili su da je reč o nenaoružanom projektilu 'Trident' ispaljenom sa vojne podmornice 'USS Kentaki', koja se nalazila nedaleko od kalifornijske obale. Objašnjenje je smirilo javnost, ali da li je li američka vojska nekako kriva i za ovo 'splitsko' plavo svetlo verovatno nikada nećemo saznati - piše "Jutarnji".

#Hrvatska

#Nebo

#Vanzemaljci

'