AKTUELNO

Predsednica je nastavila s kritikovanjem HDZ-ove vlade i istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

U Hrvatskoj je vanredno stanje, želimo da živimo a ne da životarimo, poručila je danas predsednica Kolinda Grabar Kitarović iz Vukovara u trenutku dok se još sleže prašina koja je u hrvatskoj javnosti podignuta nakon njenih žestokih kritika, najoštrijih do sada, koje je na račun vlade Andreja Plenkovića uputila u sredu iz Opatije sa savetovanja ekonomista.

Grabar Kitarović je danas učestvovala na svečanoj sedici Skupštine Vukovarsko-sremske županije koja slavi svoj dan.

Predsednica je nastavila s kritikovanjem HDZ-ove vlade i istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

- Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-sremska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je vanredno stanje - rekla je ona.

Smatra da je potrebno još jednom razmotriti predlog budžeta za narednu godinu kako bi se sprečilo demografsko odumiranje.

- Parcijalne mere nisu dovoljne. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno da bude u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave - poručila je predsednica.

Pročitajte još: Kitarović među 100 najmoćnijih žena sveta na listi Forbsa

#Ekonomija

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

'