AKTUELNO

Hrvatska vlada tačno zna gde se nalazi odbegli vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, tvrdi nedeljnik "Nacional" u najnovijem broju i dodaje da je zvanični Zagreb na dva visoka nivoa o tome informisao engleske vlasti kako bi ga locirale.

- Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obaveštajna. Visoki policijski zvaničnici kontaktirali su s engleskim kolegama. Isto je učinila i obaveštajna služba -tvrdi ovaj nedeljnik.

Do tih informacije, kažu, došlo se rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove porodice.

Takođe, Nacional tvrdi kako im je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošle sedmice našli otac i sin, Ante i Ivica Todorić, a otkrivaju i njegovu londonsku adresu - Hall Road 48.

Za Todorićem je prošle sedmice raspisan evropski nalog za hapšenje, a kada je objavljen da je on sada najtraženiji na spisku Evropola, istog dana se oglasio vlasnik "Agrokora" i na svom blogu napisao da hrvatske vlasti celo vreme znaju njegovu tačnu adresu, ali je premijer Andrej Plenković to na neki način demantovao.

- Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga - napisao je Todorić dodajući da se ne skriva i da mu je savest čista.

#Ivica Todorić

#Zagreb

'