AKTUELNO

- Božje vreme je savršeno, stoga pričekajmo Božje vreme - rekao je Parolin.

Kanonizacija Alojzija Stepinca, koju Hrvatskoj iščekuje, a Srbija joj se protivi, pričekaće "božje vreme", poruka je državnog sekretara Svete Stolice Pjetra Parolina, kojeg je Papa imenovao za svog zamenika.

- Božje vreme je savršeno, stoga pričekajmo Božje vreme - odgovorio je Parolin na direktno pitanje novinara o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

Parolin, koji je juče doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Hrvatskoj kao izaslanik pape Franje, izjavio je i da zna da su neki vezivali njegov dolazak sa mogućnošću kanonizacije Stepinca.

Objasnio je da je on došao u Hrvatsku na poziv kardinala Bozanića i hrvatskog katoličkog univerziteta koji slavi svoju godišnjicu i pritom je blagoslovio novu veliku univerzitetsku aulu.

Foto: Wikipedia

Kazao je da oseća "veliku ljubav hrvatskog naroda prema pastiru Stepincu koji je bio branitelj istine, što je posvedočio svojim delima i za to je položio život. Kao blaženi, Stepinac je već prijatelj Božji i može se posmatrati kao uzor".

Glavni saradnik pape Franje prisustvovao je još nekim događajima koji nisu bili verski, a kojima je prisustvovao i ceo državni vrh Hrvatske, s tim što je premijer Andrej Plenković, kako su primetili hrvatski mediji, stigao sa zakašnjenjemi po odlasku predsednice Kolind Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović je takođe govorila o Stepincu rekavši da je "Stepinac ne samo za katolike, nego za sve ljude dobre volje istinski svedok i trajni znak obrane istine, ljudskih sloboda i protivljenja svih ideologija koje ponižavaju dostojanstvo čoveka i naroda", preneo je riječki "Novi list"

#Alojzije Stepinac

#Hrvatska

#Papa Franja

'