AKTUELNO

Ivica Todorić oglasio se večeras na svom blogu nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor i izvinio se svima koji zbog njega trpe torturu.

- Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbacivanju zahteva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Izvinjavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali da prožive ovu sramotnu torturu - naveo je on.

Zbog svih njih, dodaje Todorić, neće prestati da se bori za istinu koja će "razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njene aktere".

On tvrdi i da su hapšenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić i predsednik Sabora Jandroković, sada i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je doneo neustavni Lex Agrokor.

Istražni sudija županijskog suda u Zagrebu odbio je večeras predlog tužiteljstva za pritvaranje svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, te će oni biti pušteni na slobodu.

#Agrokor

#Ivica Todorić

'