AKTUELNO

Zlostavljali su ga godinu i po dana.

Karlovački kraj u šoku je nakon saznanja da je romska porodica Velić, otac Petar i njegova tri sina Dražen, Ivan i Igor, na svom imanju držala roba kojeg su oko godinu i po dana ponižavali, tukli i na njemu se iživljavali.

Njihova žrtva, Rasim Ćufurović, oporavlja se u Općoj bolnici Karlovac od, kako je za Jutarnji list rekao zamenik direktora dr Vladimir Bauer, teške iscrpljenosti, neuhranjeosti ali i povreda koje su posledica dugogodišnjeg zlostavljanja.

Šta se na ovom imanju tačno dešavalo, gotovo je nezamislivo, a susedi koji su svedočili pričaju da su prema Rasimu Velići bili izuzetno brutalni i okrutni.

- Tukao bi ga ko je stigao bez milosti. On bi odlazio od njih, ali bi se uvek vraćao. Ko zna da li su mu pretili ili samo nije imao kuda da ode, pa bi im se uvek vraćao - kažu komšije.

Nije poznato zbog čega su ga njegovi zlostavljači istukli poslednjeg puta. Navodno su ga toliko prebili da su i sami pomislili da je mrtav, pa su ga odvezli dalje od kuće i bacili u jarak. U bolnici je sedam dana i stanje mu se vidno popravilo.

Foto: Pixabay.com

Njegovi zlostavljači su osumnjičeni za kazneno delo trgovine ljudima, ali i svi redom negiraju optužbe. U zatvoru su samo prenoćili, a do daljnjeg ne smeju da se približavaju žrtvi.

Priča se da su Velići roba Rasima držali ponekad zavezanog, osim izbijanja zuba i lomljenja noktiju čekićem, kažnjavali su ga i zarezivanjem ušiju. Rasim je jedan od desetoro braće i sestara koji su poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Njegov brat je rakao da je zlostavljeni živeo sa suprugom u Kladuši, ali da su im uzeli kuću za potrebe gradnje i da su ih iselili. Imali su osmoro dece, koji su zbog loših imovinskih uslova preseljeni da žive u druge porodice.

Većina njih je promenila imena, ali su uglavnom nastavili da žive u teškim okolnostima.

Pročitajte još: UKRADENI KABLOVI? Saobraćajnica koja povezuje Pupinov most i Pančevački put U MRAKU

#Batine

#Fizičko zlostavljanje

'