AKTUELNO

U opsežnoj policijskoj akciji pretresa i potrage za bivšim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem i članovima uprave tog koncerna traje i sprovodi se u tajnosti i da stoga nisu u mogućnosti da daju više informacija, saopštilo je hrvatsko Ministarnstvo unutrašnjih poslova.

Ljubivoje Pavasović Visković, advokat člana uprave Agrokora, Ivana Crnjaca, potvrdio da je njegog klijent jutros priveden.

Tri sata nakon potere oglasio se na svom blogu Todorić poručivši da je sve što se preduzima protiv njega i njegovih saradnika politička priča, da oni nisu počinili krivično delo, te da on sa svojim pravnim timom priprema odbranu i krivične prijave protiv odgovornih.

Za to vreme, tvrdi, biće dostupan pravosuđu i saborskoj komisiji za istragu. Informacije u hrvatskim medijima o tome gde bi mogao biti Todorić su različite, a njegov advokat Rajko Čogurić kaže da bivši vlasnik Agrokora nije u Hrvatskoj.

- On trenutno nije u Hrvatskoj, on se uredno pre mesec i više dana ođavio i prijavio prebivalište na londonskoj adresi. Nije u begu i odazvat će se pravosudnim organima kada dobije formalni poziv - naveo je Čogurić.

Prema pisanju medija, akcija potrage za Todorićem i saradnicima odvija se na više od 60 lokacija, a na terenu je oko 300 policajaca.

Advokat Branko Šerić je objasnio da policija pretresa sve stambene poslovne objekte s ciljem da nađe neke dokumene koji bi mogli da ukažu na počinjeno krivično delo.

- To može potrajati, može i celi dan - rekao je.

#Ivan Todorić

#Policija

'