AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.

Jedan turski diplomata u Zagrebu smatra se nestalim, a nepoznata je i sudbina donedavnog turskog ambasadora u Hrvatskoj Ahmeta Tute i njegove supruge Mine.

Brutalna odmazda turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana nakon propasti još ne posve razjašnjenog junskog puča u Turskoj, imala je svoju dramatičnu epizodu i u hrvatskoj metropoli, navodi list Nacional. Pozivajući se na dva nezavisna diplomatska izvora, list piše da se najmanje jedan turski diplomata koji je do leta bio na funkciji u Zagrebu smatra nestalim.

Na najžešćem udaru se našao Bekir Alpula, donedavni turski ataše za kulturu u Zagrebu. Od hrvatskih vlasti se tražilo da mu se oduzmu diplomatske isprave i da se deportuju u Tursku, a on je od stranih diplomata u Zagrebu tražio pomoć, prenosi Indeks. Nestalim se smatra i Ajtug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH.

Nakon neuspelog puča, većini zemalja s kojima Turska ima diplomatske odnose su poslati spiskovi s imenima turskih diplomata koje je Erdogan proglasio Gulenovim pristalicama.Za sve na spisku je zatraženo da budu deportovani u Tursku.

S. P.

#Turska

#Zagreb

#ambasador

#nestali

'