AKTUELNO

Pernar je dodao da misli da će se većina saglasiti sa tim njegovim stavom.

U Jasenovcu se dogodio genocid, tamo je Hrvatska istrebila, na primer, Jevreje, napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk poslanik hrvatskog Sabora iz opozicionog Živog zida Ivan Pernar.

- Dakle, je li bilo genocida? Jeste - napisao je Pernar i dodao da to ne znači da su Hrvati genocidan narod.

- Mislim da nisu, genocidna je bila grupa ljudi i oni koji su bili izmanipulisani od te politike”", naveo je dalje Pernar, inače, vrlo aktivan saborski zastupnik novog saziva hrvatskog parlamenta. A evo vam i dokaza, zamislite da hodam po Banjaluci i da svakom Srbinu koji prolazi pored mene ponudim nožž i da mu kažem da može da me ubije zato jer sam Hrvat i da ga niko za to neće kazniti ili osuditi. Mislite li da bi neko to uradio - zapitao je Pernar.

On je dodao da ako neko i bi, siguran je, kaže, 99 odsto njih to ne bi učinilo, što znači da Srbi nisu genocidan narod.

Pernar za hrvatsku vojnu policijsku akciju „Oluja" kaže da je bila etničko čišćenje i spreman je, dodaje, u svakom trenutku to i da kaže.

Za to etničko čišćenje, on, međutim, odgovornima smatra tadašnje srpske vođe koje su odbile mirovi plan i pozvale sve Srbe da napuste Krajinu. kako je napisao, cCilj je bio da te Srbe potom nasele na Kosovu, što su izbegli Srbi odbili.

S. P.

#Hrvatska

'