AKTUELNO

Dečaka je dok se igrao udarila struja, stradalo mu je 70 odsto tela.

Četrnaestogodišnjeg dečaka udarila je struja kada je pao sa vagona, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu.

- Dečaku je opečeno čak 70 posto tela i reč je o teškom stepenu opekotina - rekao je hirurg Rok Kralj iz Klinike za dečje bolesti u Klaićevoj  i dodao da dečak u padu sa vagona, na sreću, nije povredio druge delove tela.

Ovaj incident se dogodio u Hrvatskoj u nedelju uveče kada je dečak, popevši se na vagon, uhvatio stujne vodove, što je dovelo do kratkog spoja, a potom ga je udar odbacio sa vagona na tlo. Strujni udar su čuli stanovnici koji žive u blizini i brzo su reagovali pozvavši policiju i hitnu pomoć.

PROČITAJTE JOŠ: TUGA! Celu porodicu UBIO GROM

Lekari su juče pokušavali da stabilizuju zdravlje 14-godišnjaka, kako bi mogli da počnu sa lečenjem opečenih delova tela. Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege, a lekari još uvek ne žele da daju prognoze s obzirom da je mu je život još uvek ugrožen.

- Sve je neizvesno, ono što sigurno znamo jeste da stanje u kojem se dete nalazi zahteva višemesečno lečenje. U takvim slučajevima ljudima najgore strada koža. Čovek zato gubi mnogo tečnosti koju moraju brzo nadoknaditi. Tako čak i tokom transporta opečeni dobijaju nekoliko litara infuzije. Ako telo ostane bez tečnosti, mogu mu stradati bubrezi i tako još više otežati mogući oporavak - rekao je direktor Klaićeve, doktor Zoran Bahtijarević.

#Dečak

#Hrvatska

#Struja

#Voz

'