AKTUELNO

Procedura nalaže da rođaci, kako bi preuzeli telo, moraju imati potpis roditelja. Problem je u tom što su i majka i otac malenog Denisa, koji je brutalno ubijen, iza rešetaka.

Nakon što je Državno tužilaštvo u Puli donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv Kiare Pašić Rojnić (32) i 14-godišnjakinje zbog ubistva Kiarinog trogodišnjeg sina Denisa, a sudija majci odredio pritvor, postavilo se pitanje ko će sahraniti dete.

Dečakov stric Ramiz Pašić, koji je još prošle sedmice doputovao iz BiH u Pulu da preuzme telo i organizuje sahranu, ne može to da uradi zbog birokratije.

Ramiz Pašić i baka Rita Rojnić još su u petak pokušali da predaju zahtev za preuzimanje tela dečaka, ali ga je sanitarna inspekcija u Puli odbila jer nisu imali potpis ni majke, ni oca

Telo dečaka i dalje se nalazi na Odeljenju patologije pulske bolnice.

ZADAVILI GA I BACILI U MORE? Ubistvo DEČAKA (3) potresa region

Rodbina se našla u apsurdnoj situaciji da moraju tražiti potpis ili od majke dečaka, koji se trenutno nalaze u pritvoru u pulskom zatvoru zbog sumnje da je golim rukama zadavila sinčića, ili od dečakovog oca, koji je takođe u zatvoru u BiH na izdržavanju kazne jer je pretukao suprugu i njenog ljubavnika.

Kako prenose hrvatski mediji, otac je usmeno dao svoju suglasnost da porodica preuzme telo dečaka, ali još nije potpisao zahtev.

Tetka s očeve strane, koja živi u BiH, medijima je rekla da će Denis biti sahranjen u BiH i da će brigu o tome preuzeti rodbina po očevoj liniji.

Zasad nije poznat termin sahrane, kao ni to hoće li nadležne vlasti u BiH odobriti Denisovom ocu odlazak na sahranu.

Trogodišnji dečak stradao je prošle sedmice kada ga je rođena majka ugušila, a potom njegovo telo bacila u more. Prema navodima lokalnih medija, majka je svirepi zločin počinila da bi mogla da otputuje u Makedoniju, piše Avaz.

#Dečak

#Majka

#Sahrana

#Ubistvo

'