AKTUELNO

Svi će ga dobro pamtiti po učešću u mnogobrojnim kvizovima i neverovatnom znanju.

Mirko Miočić, televizijska legenda, hodajući Gugl, sveznalica i kvizoman preminuo je danas oko 12 časova u zadarskoj Opštoj bolnici na odeljenju gastroenterologije u 61. godini.

Mirku Miočiću se u martu prošle zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Nakon odlaska iz popularnog kviza u Hrvatskoj, Miočić je hospitalizovan u zadarskoj bolnici gde je dvaput operisan. Usled dijabetičke gangrene amputirana mu je noga, a potom i deo druge noge. Lečenje je od 11. aprila prošle godine nastavio u KB Dubrava.

Miočić, kojeg su u Hrvatskoj prozvali "hodajućim Googleom” je u tridesetak godina učestvovanja u televizijskim kvizovima osvojio više od pola miliona kuna (oko 68.000 evra).

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak 9. maja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje popularnog kviza.

Osnovnu i srednju školu završio je u Rijeci. Godine 1978. upisuje studije prava, ali nikad nije diplomirao.

Foto: Printscreen Youtube

Godine 1991. vraća se u Rtinu. Rođak je svetskog prvaka po UFC-u u mešovitim borilačkim veštinama Stipe Miočića, s kojim se prvi put uživo upoznao 2014. godine: Stipin deda i Mirkova majka su prvi rođaci.

Mirko je prvi put nastupio 1972. godine u kvizu "Tri, dva, jedan... ali vrijedan".

1982. godine prijavljuje se na Kviskoteku, gde pobeđuje i osvaja 20.000 dinara. 1986. godine nastupa u nekoliko emisija Kviskoteke, pa u superfinalu 1986. osvaja treće mesto.Kasnije je uspešno učestvovao u ostalim kvizovima i igrama asocijacije.

#Hrvatska

#Mirko Miočić

#Smrt

#preminuo

'