AKTUELNO

Bivši potpredsednik vlade Hrvatske i ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković danas je izabran za predsednika Hrvatskog sabora.

Kako prenose hrvatski mediji, Gordan Jandroković izabran je za novog predsednika Sabora sa 76 glasova 'za' i 13 'protiv'. Nije bilo suzdržanih.

On će na ovoj funkciji zameniti šefa Mosta Božu Petrova, koji je podneo ostavku.

- Želim da se zahvalim svima na ukazanom poverenju - i onima koji su bila 'za' i koji su bili 'protiv'. Ovo je velika čast i odgovornost, posebno u trenucima kada se traži smirenost i odgovornost. Sada su stvoreni uslovi za kontinuitet rada visokog doma - rekao je Jandroković nakon izbora.

Pričitajte još: HRVATSKI SABOR RAZREŠIO BOŽU PETROVA i bira novog predsednika!

Foto: Wikipedia

Ovo je prvi korak, a očekujem da će nakon lokalnih izbora premijer predložiti i nove ministre. Time će se stvoriti svi uslovi za ispunjenje zadatih ciljeva. Obećavam da ću raditi na očuvanju političkih vrednost, političkog prularizma, očuvanju manjinskih prava... Pozivam vas se na odgovornost, međusobno uvažavanje, izbegavanju uvredljivih govora. Budimo korektni, time ćemo poslati najbolji poruku javnosti - rekao je Jandroković u uvodnom govoru.

#Hrvatska

#Skupština

#predsednik

'