AKTUELNO

Klub poslanika Mosta uputio je u sredu, nešto pre ponoći, u saborsku proceduru predlog odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora.

Politički sekretar Mosta Nikola Grmoja rekao je da predlog može biti ubrzo povučen ako se pokaže da postoji saborska većina. Nikola Grmoja je, međutim, dodao da je očigledno da te saborske većine nema i da je premijer destabilizovao državu i srušio vladu te da nema podršku Hrvatskog sabora.

- Ako ne bude saborske većine mi ćemo ići s tim predlogom i on će pokazati ko su poslanici koji čuvaju svoje stolice u Hrvatskom saboru i je li istinita tvrdnja da je već dogovorena saradnja nakon lokalnih izbora HDZ-a s HNS-om i IDS-om - ukazao je Grmoja.

Dodao je da ukoliko inicijativa Mosta bude išla dalje, ne zna hoće li dobiti dovoljnu podršku poslanika, prenela je Hina.

Smatra da agoniju oko krize vlade ne treba produbljivati i da su novi izbori najpoštenije rešenje.

- U ovom trenutku kada nema saborske većine i kada se tezgarenjem i trgovinom pokušava ostvariti saborska većina puno je jeftinije ići na parlamentarne izbore što pre, ako je moguće na dan drugog kruga lokalnih izbora ili kasnij -  rekao je Grmoja.

#Hrvatska

#most

'