AKTUELNO

Iskaz Tina Šunjerga (19) iz Čiste Velike kod Šibenika koji je u subotu popodne ubio majku i oca ledi krv u žilama. On je u policiji do detalja i bez emocija prepričao kako je počinio monstruozni zločin.

- Mama je sela za volan, a ja iza nje. Očev pištolj, koji sam ukrao, stavio sam na pod između nogu. Prijatelj Ivan bio je na mestu suvozača. Majka je upalila naš Citroen i krenula iz polja. Podigao sam pištolj, prislonio ga na njen potiljak i opalio - ispičaio je Tin u policiji gde je i priznao oba ubistva.

Krv je prsnula svuda. Ivan sav poprskan, odmah je pobegao. Ja sam još ostao i krenuo kući, rekao je bez emocija i zamuckivanja istražiteljima Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike kod Šibenika, koji je roditeljima pucao u potiljak, dok ga nisu gledali u oči.

Zločin je, kako pišu hrvatski mediji, planirao danima, a motiv je pronašao u činjenici da su mu poslednjih meseci branili viđanje sa prijateljima koji su mahom ogrezli u narkomanskom miljeu.

Roditelji su mu, želeći da ga spase lošeg društva i droge, uskratili i džeparac koji je nemilice trošio. Tin takvu roditeljsku brigu nije razumeo i odlučio se na monstruozan zločin.

Tin Šurnjega osumnjičen je za teško ubistvo oca i majke. Uhapšen u nedelju, nakon dramatične policijske potere.

#Roditelji

#Ubistvo

'