AKTUELNO

Motiv stravičnog zločina kod Šibenika se još uvek utvrđuje, a poznanici porodice Šunjerga, kažu da mu je otac rekao da će samo preko njega mrtvog moći da ide rođendan.

Kako navode meštani Čiste Velike, Tin Šunjerga (19), osumnjičen za ubistvo roditelja, žestoko se posvađao sa ocem u subotu. Želeo je  otići na rođendansku zabavu, ali mu otac to nije dozvolio.

Tin Šunjerga (19) uhapšen je u nedelju uveče, nakon policijske potere, a sumnja se da je dan ranije ubio majku Silvu (45) i oca Marina (45). Policija je bila primorana da upotrebi oružje kako bi zaustavila automobil kojim je bežao. Zločinu je navodno prethodila svađa.

Komšije kažu da su bili skladna porodica, ali i da je Tin u prvom razredu srednje  škole upao u loše društvo, pao godinu, pa se u upisao u lakšu školu.  - U porodici se saznalo i za drogu. Njegov ujak, Renato Storić inače lokalni policajac, o tome je obavstio Silvu i Marina, koji je uzeo slobodne dane kako bi nadgledao Tina i pomogao mu da se izvuče - navodi porodični prijatelj.Kako kaže, jedan od načina na koji je otac hteo da pomogne sinu, bio je i fizički rad u polju.

Pucao je majci u potiljak

- Kobne subote bili su u polju, u blizini goblja u Čistoj Velikoj gde su imali Paintball igralište, zajedno Marin, Silva, Tin i njegov prijatelj (18) iz Čiste Velike s kojim je iste večeri planirao da ide na rođendansku zabavu. Završili su oko 16 sati. Otac je otišao kući svojim kolima, a njih dvojicu je majka trebalo da odvede kući. Ona je sela na mesto vozača, Tinov prijatelj na suvozačko, a Tin iza. Izvadio je pištolj i pucao joj u potiljak - navodi dobro upućen izvor.

Foto: Beta

Njih dvojica su potom otišli svaki svojoj kući. Prijatelj nikome ništa nije govorio u ubistvu kojem je prisustvovao, a Tinu je preostalo da se suoči s ocem. Oko pet ili šest sati sreo ga je u garaži i pucao u njega.

Pištolj sakriven ispod sedišta

Foto: Beta

Pištolj kojim je počinio ubistvo nije bio službeno policijsko oružje, ali je pripadao Tinovom ocu.  Nakon zločina Tin je otišao na rođendan, a proslava je trajala do kasno u noć.Tin i prijatelj koji je bio s njim u trenutku ubistva su drugarima tek na rastanku, dva sata posle pomoći, rekli šta se dogorilo.- Vi ste ludi. Vidimo se za deset godina kad izađete iz zatvora - rekao je im je prijatelj, koji je takođe završio u policiji na saslušanju.

Navodno, na ispitivanju u policiji Tin nije pokazivao znakove kajanja, ali je bio prilično otvoren i ništa nije negirao.

#Roditelji

#Smrt

#Ubistvo

'