AKTUELNO

On je napomenuo da je srpskoj Vladi na prvom mestu razvijanje ekonomije.

Srbija je vojno neutralna, želi da bude deo Evropske unije, a Hrvatska ne treba da strahuje zbog toga što se Srbija oprema i naoružava vojsku, izjavio je za HRT srpski ministar odbrane Zoran Đorđević.

HRT podseća da Srbija od "Erbasa" kupuje devet najmodernijih helikoptera srednje klase, od Belorusije dobija donaciju u "migovima 29" i protivvazdušnom sistemu "buk".

- Dobili smo od Sjedinjenih Američkih Država donaciju od 40 'hamera' vrednosti od 7,5 miliona dolara. Radi se o novim 'hamerima'", rekao je Đorđević.

Rusija Srbiji donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29" iz svoje lovačke eskadrile, ali će ipak koštati remont.

Ističe da nema mesta strahovanju u Hrvatskoj.

- Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera - rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da je poruka Hrvatskoj da preko Srbije može da sarađuje sa nekim zemljama, sa kojima možda ne može direktno.

- Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima - rekao je ministar.

I. P.

#Helikopter

#Hrvatska

#Ministarstvo odbrane

#Zoran Đorđević

'