separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: Bez normalne Hrvatske nije moguć trajni mir na zapadnom Balkanu


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta uveren je da kamenovanje srpskih kuća u Biljanama Donjim kod Benkovca i svastika u reci Jadro kod Splita nisu incidenti već nastavak dobro organizovane kampanje ustaških snaga.


Kako navodi u izjavi dostavljenoj medijima, kratkoročni cilj ustaških snaga čiji je jedan od čelnika pevač Marko Perković Tompson jeste da se proteraju preostali Srbi i završi proces otimanja srpske imovine i da se u potpunosti rehabilituju genocidna NDH i ustaški zločinci sa čelu sa Antom Pavelićem. 

Linta smatra i da Vlada Hrvatske na čelu sa Andrejom Plenkovićem i predsednica Grabar Kitarović vode proustašku politiku dajući političku i logističku podršku ustaškim snagama u ostvarenju njihovih ciljeva.

On ističe da brojne činjenice pokazuju da Hrvatska sve više postaje faktor nemira i uzor nacističkim i fašističkim pokretima širom Evrope kako vlast pomaže rehabilitaicju nacifašizma. 

- Sve se više potvrđuje teza da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska zemlja u kojoj se u praksi poštuju univerzalne vrijednosti današnjeg sveta a to su ljudska prava, antifašizam i vladavina prava - kaže Linta, te napominje da je glavni razlog za to činjenica da se posle završetka Drugog svetskog rata hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću.

Linta smatra i da međunarodna zajednica, pre svega, SAD, Nemačka i Evropska unija, moraju da shvate da bez normalne i istinski demokratske Hrvatske nije moguć trajni mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti