AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, prisustvovao je narodnom zboru povodom obeležavanja Dana ustanka u Srbu 1941. godine i položio je venac u čast srpskim ustanicima i stradalom srpskom narodu u NDH, saopšteno je danas.

Jučerašnjem obeležavanju Dana ustanka prisustvovalo je oko 500 građana, a organizatori narodnog zbora su bili Srpsko narodni veće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

Foto: Tanjug/SAVEZ SRBA IZ REGIONA

Linta je rekao da se obeležava veliki istorijski datum kada je srpski narod ustao protiv NDH, čija je politika bila usmerena na, kako je rekao, pokatoličenje, ubijanje i proterivanje Srba.

Linta je izrazio žaljenje jer tom događaju nisu prisustvovali hrvatski zvaničnici, ni njihovi izaslanici, čime bi, kako je naveo, Hrvatska poslala poruku da se suočila sa prošlošću.

Foto: Tanjug/SAVEZ SRBA IZ REGIONA

Obratili su se i predsednik SDS S Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća Boris Milošević, bivši predsednik Hrvatske Stipe Mesić, predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin, predsednik Građanskog odbora za ljudska prava u Zagrebu Zoran Pusić...

#Miodrag Linta

'