AKTUELNO

U jednom od državnih stanova u centru Zagreba pronađene su intimne igračke, ženski donji veš, alkohol i cigare i utvrđeno je da je služio za prostituciju.

Veliki stan na trećem spratu na Trgu bana Jelačića besplatno je godinama koristila jedna osoba. To je otkriveno nakon odluke Ministarstva državne uprave da se prekine sa praksom bespravnog raspolaganja državnom imovinom zbog koje je država gubila milijarde kuna.

U stan su službenici Ministarstva ušli na silu, a nakon otkrića različitih predmeta načelnik sektora za nekretnine Tomislav Volarević rekao je da se najverovatnije radilo o nedopuštenim delatnostima, odnosno prostituciji.

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa sa korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

- Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne pružaju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost, kako svi znamo, još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana u skladu sa vlasništvu i drugim stvarnim pravima - rekao je Volarević.

#Hrvatska

#Zagreb

'