AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zatraži je danas da Ministarstvo spoljnih poslova pokrene akciju da se hrvatskoj evroposlanici Ruži Tomašić oduzme mandat u Evropskom parlamentu, jer u medijima javno simpatiše ustaše i ustaški pokret.

Linta u saopštenju navdo da je dobro poznato da je Ruža Tomašić među najvećim srbomrscima u Hrvatskoj i to veoma direktno i često pokazuje kroz svoje javno delovanje.

- Njeno otvoreno veličanje zločinačkog ustaškog pokreta i ustaških zločinaca je glavni razlog što je ponovo na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj, kao i na onima 2014. godine, osvojila najviše glasova birača. Hrvatski državni vrh na čelu sa Andrejom Plenkovićem, Kolindom Grabar Kitarović i Gordanom Jandrokovićem se suštinski slaže sa Ružom Tomašić jer ćuti na njen brutalni govor mržnje, pozivanje na nasilje i ratnu retoriku - saopštio je on.

Linta smatra da je sramota za Evropski parlament da će njegova članica i u narednom petogodišnjem sazivu biti "otvorena nacistkinja Ruža Tomašić".

- Evropski parlament i druge institucije Evropske unije treba posebno da zabrine činjenica da je jednoj njenoj članici nacifaizam postao gotovo normalna pojava. Brojne činjenice potvrđuju tezu da je ustaštvo temelj današnje Hrvatske i da je ona nastala na zločinima i etničkom čišćenju Srba i sistematskom uništavanju i otimanju njihove imovine - naveo je Linta.

#Miodrag Linta

'