separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Nevreme u Zagrebu: Više od 700 intervencija, pet osoba povređeno! U celoj Hrvatskoj rastu vodostaji reka!


Gradske službe u Zagrebu imale su juče više od 700 intervencija, a pet osoba je povređeno zbog jakog vetra koji duva od nedelje.


Vetar je na području Zagreba tokom dobrog dela dana rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove i delove fasada. Zagrebačke ulice bile su pune odlomljenih grana, a bilo je problema i u gradskom prevozu. 

Ponegde je bilo i razbijenih semafora, a hitne službe i vatrogasci intervenišu ceo dan. Policija je upozorila građane da ne izlaze ako ne moraju. 

Autor: Tanjug/foto HINA/Edvard Susak

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za skoro celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina.

U Hrvatskoj rastu vodostaji reka, odsečeno selo Korana

Vrhunac vodostaja na rekama Kupa i Korana u Karlovcu očekuje se danas, ali prava drama s poplavom odvija se u gornjem toku reke Korane, u opštini Rakovica. Kako se navodi na Fjesbuk stranici te opštine, selo Korana je pod vodom i vatrogasci pokušavaju da iz naselja izvuku turiste koji su odseli u turističkom naselju.

Navodi se da su i mostovi teško oštećeni, pa nema saobraćajne komunikacije. Posle intenzivnih padavina tokom vikenda u većem delu Hrvatske, vodostaji su u porastu s tendencijom daljeg rasta, posebno na slivu Save, Une i Kupe, saopštile su sinoć Hrvatske vode.

Autor: Pink.rs

Iako stanje još nije kritično, zbog naglog porasta vodostaja reke Une u Hrvatskoj Kostajnici, koja raste od pet do 10 centimetara na sat, u pripremi su mere odbrane od poplava, a zbog zamućenosti na izvoru, vodu za piće treba prokuvavati. U 20 sati izmeren je vodostaj od 361 centimetra, čime se približava uvodenju vanrednih mera odbrane od poplava. 

U Sunji su već proglašene vanredne mere jer je vodostaj reke Slunj još pre podneva prešao 200 centimetara. Zbog vremenske situacije u BiH, vodostaji u donjem toku Save takođe će biti u porastu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti