AKTUELNO

Jaki na mahove i olujni vetar duva u Zagrebu od nedelje uveče, a olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske.

Na ulicama Zagreba u svim delovima grada jutros je mnogo polomljenih grana, stabala, razbacanih kanti za smeće ili drvenih štandova, ponegde su istrgnuti semafori.

Interventne službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze napolje ako ne moraju, javlja Hina. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija širom Zagreba, kažu vatrogasci, a pozivi su sa još 50-tak adresa.

Foto: Tanjug/foto HINA/Admir Buljubaša

- Zbog jakog i olujnog vetra koji će i tokom današnjeg dana duvati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i decu. Preporučujemo građanima da koriste javni prevoz. Takođe pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje - navodi se u upozorenju.

Foto: Tanjug/foto HINA/Admir Buljubaša

Cele noći udari vetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od juče imaju intervencije po celom gradu i na Sljemenu zbog sruženih stabala ili grana na saobraćajnicama. Zbog srušenog drveća u prekidu je saobraćaj na Sljemenskoj cesti.

Foto: Tanjug/foto HINA/Admir Buljubaša

Olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tokom dana padala i u središnjem delu poluostrva. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina, prenosi Hina.

#Nevreme

#Zagreb

'