AKTUELNO

Sisačko-moslovačka policija pritvorila je osmočlanu grupu zbog sumnje da je nabavljala i preprodavala veće količine raznih vrsta droge, a u višemesečnoj istrazi u 36 akcija zaplenjeno je 4,2 kilograma droge, čija se vrednost na narko tržištu procenjuje na oko 150.000 kuna.

Šef Službe kriminalističke policije Igor Pasanec rekao je na konferenciji za novinare da je tokom istrage procesuirano stotinak osoba, pa je Policijska uprava sisačko-moslovačka po broju zaplena i procesuiranih osoba u poslednja tri meseca "pri samom vrhu u državi", prenela je Hina.

Na ovoj istrazi sarađivala je s zagrebačkom upravom, budući da su trojica iz ove grupe s područja Zagrebačke županije, a petorica sa Sisačko-moslovačke.

Reč je o muškarcima između 21 do 41 godine.

Oni se sumnjiče da su od decembra prošle do aprila ove godine na sisačko-moslovačkom području nabavljali kokain, amfetamin, MDMA, psilocibin, marihuanu i hašišvo ulje.

Drogu su prepakivali u manja pakovanja i prodavali krajnjim konzumentima. Svih osam osumnjičenih je uz kaznene prijave predato pritvorskom nadžorniku, a protiv petorice su podnete tužbe.

#Hapšenje

'