separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

U Šibeniku osvanuli ustaški i nacistički grafiti


U spomen-parku streljanim antifašistima u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi na šibenskom Šubićevcu, jutros su osvanuli grafiti sa ustaškim i nacističkim porukama.


Spomenici žrtvama fašizma išarani su kukastim krstovima, ustaškim slovom "U" i porukom "Ovo za Madrid", što se, kako navodi portal Index, može protumačiti kao osveta za nedavno šaranje po grobu Ante Pavelića u Madridu. 

ŠibenikIN navodi da su kukasti krstevi ispisani naopačke, te ocenjuje da su nepoznati počinioci otkrili svoju neobrazovanost i time što su na glavom zidu spomen parka upisali "anarchy" - pojam koji definitivno ne ide uz slavljenje fašizma. 

Spomenici su išarani pre nego što je predsednik lokalnih antifašista trebalo da jutros predstavi detalje uređenja Spomen-parka strijeljanim antifašistima u Drugom svetskom ratu na Šubićevcu, koji bi trebalo da bude uređen do leta sledeće godine. 

Restović je na Šubićevcu govorio o projektima i planovima uređenja tog spomen parka, koji bi trebalo da bude otvoren u avgustu 2020. godine. Kako se navodi, planirano je da na otvaranju nastupi Manu Čao, muzičar poznat po antifašističkom aktivizmu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti