AKTUELNO

Putnici autobusa splitskog gradskog prevoznika Promet preživeli su pravi horor.

Podivljali muškarac zaustavio je voziloi počeo da razbija stakla i udara po limu autobusu. Kako je preneo portal Index, mladić je u jednom trenutku nakon što je razbio vetrobransko staklo ušao u autobus, a onda ponovo izašao i nastavio s razbijanjem.

On je prvo iščupao brisač autobusa pa je njime udarao po staklima autobusa. Razbio je prednje, vetrobransko staklo i više bočnih stakala.

Pojavio se i snimak događaja na kojem se vidi kako podivljali muškarac razbija autobus, a u jednom se trenutku čuje kako putnici viču i jedni drugima govore da stanu u sredinu autobusa. Autobus koji je razbio saobraćao je na liniji Split - Trogir, a u njemu je bilo više putnika i vozač.

- Mi smo jutros oko 6:30 primili dojavu da muškarac demolira Prometov autobus. Muškarac je razbijao vetrobransko staklo i lim autobusa. Policajci su odmah izašli na teren i zatekli muškarca na licu mesta. On je počeo da beži, ali policajci su uspeli da ga stignu i privedu.

S obzirom na njegove stanje on je prebačen u bolnicu, gde je zadržan na lečenju. Kad se steknu uslovi, protiv njega će se sprovesti kriminalisticko istraživanje zbog krivičnog dela oštećivanja tuđe imovine - saopštili su iz policije.

#Autobus

#Split

'