separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Kitarović o pokliču 'Za dom spremni': Rekla sam da je to stari hrvatski pozdrav, jer su mi tako rekli neki savetnici, pogrešila sam


Njena izjava ponovo je izazvala buru komentara na društvenim mrežama, od jednih koji su pozdravili ovaj potez do onih koji su je napadali i ismevali.


Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je na konferenciji za medije o četiri godine mandata rekla da je da je pogrešila kada je "Za dom spremni" nazvala starim hrvatskim pozdravom.

Hrvatska predsednica komentarisala je izjavu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, ali i komunizam i fašizam.

- Svaki zločin se treba osuditi, istorijsko utvrđivanje istine je pravi korak napred. Jedan zločin se ne treba opravdavati drugim. Ne upoređujem zločine. Zločin je zločin i treba ga posmatrati individualno - rekla je.

Novinari su joj spomenuli da je sama jednom rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

- Načinila sam grešku kad sam rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti