AKTUELNO

Zaključao je suprugu u sobu i počeo da je juri po sobi testerom. Njegov je postupak šokirao i porodicu, ali i sve u selu, jer je inače bio miran i nije bio agresivan čovek.

Šokantan prizor doživeo je M.T. nakon što je čuo svoju mamu kako vrišti iza zaključanih vrata i provalio u sobu. Njegov očuh Jozo A. (81) električnom testerom za drva nasrtao na njegovu mamu Ankicu T. (70) jureći je po celoj sobi.

Nesretna žena u panici je vrištala. Bila je isečena po glavi, vratu, a na ruci nije imala dva prsta koje je Jozo testerom već odrezao. Sve je bilo krvavo. Šokirani sin uspeo je odvući Jozu iz sobe. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć.

Sve se to odigralo u selu Koritna nedaleko od Đakova u subotu malo pre podne. Ankicu su odvezli u bolnicu i zadržana je na intenzivnoj nezi, a Jozo je uhvaćen i odveden u pritvor.

Komšije kažu da je, kada je došao sebi stalno govorio "šta sam to učinio, šta sam to napravio". Njegov je postupak šokirao i porodicu i sve u selu, jer Jozo je inače bio miran i nije agresivan čovek. Ankica mu je bila druga žena, nakon što mu je prva umrla. Oboje su imali decu iz svojih brakova.

Upoznali su se i živeli i radili u Austriji godinama, gde su otišli i u penziju. Pre oko dva meseca vratili su se da žive u Hrvatsku. Smestili su se kod Ankičinog sina M.T. u Koritnu.

Što je nagnalo mirnog Jozu da uzme električnu testeru, zaključa sebe i ženu u sobu i zapreti joj da će je raskomadati, utvrdiće policija i dalja istraga. PU Osječko-baranjska potvrdila je događaj. Porodica ozleđene Ankice T. nije želela komentarisati događaj dodajući da su u velikom šoku.

#Hrvatska

'