AKTUELNO

Dobrodošli u rubriku "Astro alarm" u kojoj vas upozoravamo na kvadratni aspekt Venere iz vatrenog i kardinalnog Ovna sa Saturnom u kardinalnom i zemljanom Jarcu.

Venera putuje prvim, a Satrun desetim poljem prirodnog horoskopa. Egzaktan aspekt desiće se u utorak (07.05) tačno u 15:27 časova po srednjeevropskom vremenu, a osećaće se i narednih par dana. Šta možete da očekujete od ovog napetog aspekta pročitajte u redovima koji slede:

Venera je planeta koju u astrološkoj simbolici vezujemo za ljubav, uživanja, novac, brak, lepotu, poljupce, radost, zagrljaje, hedonizam u svakom obliku, umetnost, dok je Saturn sve kontra od toga. Veneru astrolozi nazivaju benefikom, a Saturna Malefikom, Saturn se u astro simbolici odnosi na restrikciju, tugu, strah, patnju, bol, depresiju, očaj, prepreku, otežanje, iskušenje, učenje kroz mučenje ali i veliko sazrevanje nakon što proces patnje doživi svoj epilog.

Ovaj dan biće obojen negativnim vibracijama i nije važno da li imate neki poseban razlog za brigu ili tugovanje, primetićete kako se smorenost, utučenost uvlači u vas kao kornjača koja se sakriva u svoj oklop. Budite sigurni da će brzo da prođu negativne emocije koje mogu da vas preplave ovog pa i narednih dana. Mnogi od vas, a posebno Ovnovi, Jarčevi, Rakovi i Vage imaće problema sa finansijama, ljubavnim segmentom života, a nisu isključene ni neprijatnosti preko posla.

Foto: Pixabay.com

I vremenske prilike neće nam ići na ruku pa će se tako brzo smenjivati sunce, kiša i mračni oblaci koji kao da i sami žele da budu jedna vrsta nebeskog začina ovim danima patnje, bola, sekiracije zbog finansija, nedostatka ljubavi, topline, poljubaca, zagrljaja i uživanja svake vrste. Slušaće se tužne i stare pesme poput one čuvene od Crvene Jabuke "Tuga, ti i ja" ali i mnogi drugi hitovi koji bude uspomene, izazivaju suze i u konačnici donose emocionalno olakšanje.

Ovo nije povoljno vreme za rešavanje važnih bračnih, novčanih ili poslovnih problema. Čuvajte se sukoba na poslu posebno preko starijih lica ili žena koje su drčne, ljute, egoistične i koje u sebi nose mušku energiju. Sada je vreme da se malo povučete u čudesni svet tihovanja, da prokopate po dubini svoje duše, da napravite presek događaja i odlučite šta ćete i kako dalje. Ovo je i aspekt mučenja pa će nažalost mnoge žene biti izložene nasilju kako u braku tako i mobingu preko posla. Važno je da ne potiskujete emocije niti da krijete ako ste žrtva bilo kakve vrste mučenja od strane psihičkih bolesnika koji vas okružuju. Nasilnike prijavite nadležnim organima i oduprite se talasu patnje koji vam onemogućava zdravo življenje. Budite hrabri i prijavite svakog ko vas uznemirava, muči, zlostavlja ili vam na razne načine zagorčava život.

Čoveku je nekada potrebno da tuguje, plače i bude izolovan u carstvu samoće kako bi jasnije spoznao sebe ali i život koji živi, te doneo odluke o promeni koja može da bude bolna, ali osvešćujuća s ciljem da se oslobodi okova i negativne energije koja ometa njegovo koračanje na stazi života. Budite jaki i znajte da je svaki pad prilika za novi čudesni let.

Foto: Promo.

Astrolog Velimir Remić. Velimira možete zapratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/WebAstrologVelimirRemic/

#Horoskop

#Velimir Remić

#Venera

'