AKTUELNO

Igra u otvorenom svetu Roblox ima trentnu tržišnu vrednost od oko 2,5 milijarde dolara, a svakim je danom igra sve veći broj mladih igrača

Ako pitate bilo koga tko radi za Roblox, igranje digitalnim igračkama se i te kako isplati. Nakon što je završio posljednju rundu finansiranja u vrednosti od 150 miliona dolara, Roblox trenutno vredi 2,5 milijarde dolara, piše u službenom glasilu kompanije.

Ovo nije prvi put da smo čuli za igru otvorenog sveta koju uglavnom igraju mlađi igrači. 2015. Uostalom, Microsoft je kupio Mojang, tvorce popularnog Minecrafta za vrtoglavih 2,5 milijardi dolara.

Aktivna zajednica

- O svemu ovome razmišljamo u okvirima ljudske interakcije i kooperativnog iskustva, a ne velike zarade' rekao je osnivač i izvršni direktor Robloxa, David Baszucki. Roblox je, podsetimo, osnovan 2004. Reč je o platformi u kojoj igrači stvaraju vlastite igre ili se pridružuju u onima koje su napravili drugi. Igra trenutno ima 70 milijona korisnika mesečno, s time da su prošlog meseca igrači u njoj proveli 900 miliona sati.

Vizija budućnosti

- Konačna vizija je širenje poslovanja na globalnu platformu koja klincima iz SAD-a omogućava da putuju do klinaca u Kini - kažu iz Robloxa te nastavljaju: - Cilj nam je takođe odraslima omogućiti da upoznaju nove prijatelje s drugog dela sveta i uče o životnim iskustvima ljudi čija su životi prilično drugačija od njihovih. Ukratko, rekao je Baszucki, "želimo pomoći stvoriti digitalno civilno društvo budućnosti".

#Roblox

'