AKTUELNO

Ovog leta smo bili svedoci snage zakona koji je donet u Belgiji, a koji kaže da je sistem Loot kutija, koji je postao masovno popularan u igrama prethodnih par godina, zapravo čisto kockanje i kao takvo ne sme postojati u igrama koje se prodaju maloletnicima i mora imati jasna obeležja da poseduje elemente kockanja.

Kako bi se usaglasili sa ovim zakonima, do sada su čak tri velika izdavača rešila da se povinuju ovim odlukama, pa je tako (na tržištu Belgije) Blizzard ugasio kupovinu kutija za pravi novac u Overwatchu i HotS-u, Valve je zabranio trgovinu CS:GO predmetima, dok je brojne mere preduzeo i 2k za njihove NBA igre.

Svi su to učinili sa negodovanjem i naglašavanjem kako se ne slažu sa takvim odredbama, ali su ipak povukli poteze kako bi se uskladili sa zakonima Belgije. Ipak, jedan izdavač izgleda odbija da povuče ovakve poteze u Belgiji.

Eletronic Arts je rešio da ostavi pakete kartica za Ultimate Team mod, i mimo obaveze da ih ukloni u roku od dva meseca, pa će zbog toga ići na belgijski sud, i prema saznanjima koje ima portal PCgamesN, tužilaštvo već pravi slučaj.

Ultimate Team je jedan od najpopularnijih modova u FIFA igrama, koji donosi ogroman novac Electronic Artsu, prodajom paketa kartica sa nasumičnim fudbalerima, pa je razumljivo zašto žele da se za ovo bore na sudu, jer verovatno vide da ako dozvole da prođe kao kockanje u jednoj evropskoj državi, vrlo verovatno će to uskoro doći i do drugih evropskih zemalja.

#Videoigra

'