separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

VALVE KUPIO TVORCE IGRE FIREWATCH – STUDIO CAMPO SANTO


Ovog vikenda nam je stigla pomalo neočekivana vest, da je veliki Valve rešio da kupi odlični studio Campo Santo, koji se 2016. godine proslavio po sjajnoj avanturi Firewatch.


Vest nam stiže direktno sa Campo Santo sajta, gde u kratkoj objavi kažu da su “njih 12 u studiju pristali da postanu deo Valvea”. Ono što je bitno i što je naglašeno, je da će i dalje imati potpunu slobodu i punu kreativnu nezavisnost da nastave da prave igre kao i do sada.

U objašnjenju povodom ove odluke, pored generičkih izjava poput “delimo istu strast i iste vrednosti, njihovo veliko iskustvo će nam pomoći da napredujemo”, pomenuta je i jedna veoma zanimljiva pričica, odnosno anegdota s početka 2015. godine.

Naime, tada su otišli u IGN prostorije da bi dali intervju i pričali o Firewatchu, koji je tada još bio u razvoju, i tamo su zatekli flašu šampanjca za Portal 2, koji je 2011. godine dobio nagradu za IGN igru godine. Kako kažu, pošto ne odbijaju besplatan alkohol, šampanjac su uzeli i popili, a flašu poneli sa sobom. Tako da sada na neki simboličan način, nagrada konačno dolazi do Valvea, a nju možete videti ispod.

Studio Campo Santo je osnovan krajem 2013. godine, od veterana industrije, a njegov glavni čovek, Šon Vanaman, je najpoznatiji kao vodeći pisac za The Walking Dead avanturu studija Telltale Games.

Campo Santo trenutno uveliko radi na igri In the Valley of Gods, i to će biti prvi naslov koji će imati Valve oznaku na sebi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti