AKTUELNO

Koliko su fanovi željlni dobrih strategija u realnom vremenu, najbolje pokazuje igra Iron Harvest, koja je prvobitni traženi cilj od od 450 000 dolara, na Kickstarteru, ostvarila za manje od 48 sati kampanje.

Ostalo je još 13 dana do završetka Kickstartera, a vredni ljludi iz studija KING Art Games su sasvim zasluženo već stigli do milion dolara u kampanji, a to znači otključan multiplejer, sjajna vest za sve ljude koji vole i onaj kompetitivni deo strategija. Preostalo je još četiri “Stretch” ciljeva do kraja, odnosno do milion i po dolara, i nadamo se da će ih sakupiti za ovih preostalih 13 dana.

Ukoliko do toga dođe, dobićemo redom i co-op kampanju, co-op izazove, čitav lader sistem (Lige i Sezone), i na kraju, za milion i po dolara, svi će dobiti i potpuno besplatni DLC sa novom singlplejer kampanjom!

Foto: Printscreen Youtube

Developeri su u čast dolaska multiplejera u igru napisali i novi post u kojem objašnjavaju koji su njihovi ciljevi za multiplejer, odnosno kako planiraju da balansiraju ovo tradicionalno komplikovano pitanje kada su RTS igre u pitanju. Pre svega da smanje “snowballing” efekte i da omoguće igračima da se vrate u partiju ukoliko gube, ali isto tako i da otežaju igračima koji pobeđuju, kako bi ih primorali da stalno budu na visini zadatka. Zatim da ponude balansirane frakcije i jedinice, tako da izbor bude stvar ukusa i stila igrača, a ne nešto što je objektivno bolja strategija.

Da učine partije dinamičnimi i vrednim vremena oba igrača, da maksimalno smanje želju igrača da napuste partiju, tako što će napraviti sistem koji daje šansu da pobedite bez obzira ako pravite neke greške u početku ili krenete loše. Da ponude različite modove igranja, recimo mod koji će trajati 15-tak minuta, ali i one koji će zahtevati od igrača da igraju partije od po sat i više vremena.

Završetak kampanje za ovu steampunk strategiju smeštenu u alternativne dvaedesete godine prošlog veka će biti 12. aprila, tako da ukoliko želite i sami da podržite igru, imajte ovaj datum na umu.

#Kompjuter

#Videoigra

#igrica

'