AKTUELNO

Uz još par popularnih igara, slobodno možemo reći da Angry Birds predstavlja sada već jedan od kultnih klasika kada su video igre za mobilne telefone u pitanju.

Igra se prvi put pojavila davne 2009. godine i svojim inovativnim i zabavnim dizajnom je veoma brzo osvojila mobilne telefone širom sveta, i nakon toga smo videli “mali milion” novih igara iz ove franšize, što u glavnoj seriji, što razne tematske varijante u duhu popularnih naslova iz drugih sfera.

Studio iza ove igre, finski Rovio, je poslovao uspešno i sa velikim profitom sve do prve krize 2015. godine, kada su morali da otpuste trećinu svojih zaposlenih. Ipak, tokom prošle godine je izgledalo kao da je krenulo nabolje i Rovio je čak uložio veliki kapital u otvaranje novog studija u finansijkom centru Evrope, Londonu.

Studio, koji je zvanično predstavljen u septembru, nije uspeo da izdrži ni pola godine u radu, jer je krajem februara stigla finansijska procena da će profit kompanije drastično opasti tokom ove godine, što je momentalno rezultiralo padom vrednosti akcija za 50% i rezanja troškova.

Trenutno su glavna očekivanja studija od toga da nastavak filma Angry Birds prođe dobro, kako bi se povratilo interesovanje za ovu čuvenu mobilnu igru i uhvatio momentum za novi rast kompanije.

Pročitajte još: Evo kako možete da znate da li vas neko špijunira preko kamere na kompu - i šta odmah morate da radite ako se to desi

#Online igrica

#Videoigra

#ptica

'