AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.

Subnautica je jedna od igara koju mnogi sa velikim očekivanjima dočekuju na početku ove godine. Nakon dugog perioda u Early Access fazi, sada je konačno tu.

U pitanju je istraživačko-preživljavačka avantura u duhu survival igara, ali sa svojim originalnim šmekom, zbog čega je i privukla toliku pažnju publike.

Radnja igre se dešava u 22. veku, kada su ljudi već uveliko krenuli da kolonizuju druge planete. Vi kao igrač ste u ulozi jedinog preživelog sa svemirske letelice “Aurora”, koja se srušila na nepoznatoj vodenoj planeti prepunoj života u obliku raznorazne flore i faune. Vaša uloga tu je da preživite i istražite planetu, prateći usput priču same igre.

U tradicionalnom duhu survival igara, sakupljaćete raznolike resurse, praviti i koristiti alate i oruđa, organizovati i širiti svoju bazu, i boriti se sa neprijateljskim okruženjem, a sve u cilju vašeg preživljavanja. Tokom istraživanja upoznaćete bogat podvodni svet ove planete, koji će više biti neprijateljski nego prijateljski, i usput otkrivati detalje glavne priče.

Ukoliko ste ljubitelj istraživanja nepoznatih dubina, ovo je prava igra za vas. Iako sama po sebi igra nije horor, nepoznate okeanske dubine donose sa sobom i razne užase, tako da i jezivih scena neće manjkati, budite upozoreni. Poseban oblik užasa je igrati ovu igru sa VR setom, kao što je HTC Vive, jer igra podržava i virtuelno igranje.

Povodom zvaničnog izlaska igre, studio Unknown Worlds, kreatori Subnautice, je izbacio i ovaj sjajni trejler koji nas bliže upoznaje sa radnjom same igre.

#Videoigra

'