AKTUELNO

VR set koji je namenjen korisnicima PC-a trenutno u pre-orderu.

"Oculus Rift" prestavlja VR set sličan Sony-jevom, koji će biti dostupan vlasnicima PC-a 28 marta. Prema rečima kreatora "Rift" hedseta, očekuje da će popularnost njegovog proizvoda biti znatno veća od "Sony VR". Razlog toga leži u činjenici da verovatno ne postoji osoba koja poseduje PS konzolu, a da u svom vlasništvu nema neku vrstu gejmerskog PC-a.

Takođe, kao prednost "Oculus" hedseta kreator navodi kameru koja pomaže orjentaciji u stvarnom svetu. Tako da ukoliko biste naišli na predmet ispred vas tokom igranja, dobili biste informaciju o tome i u virtuelnom svetu. Mada, Palmer Luckey napominje da prava borba nije između Sony kompanije i PC-a već između njih i korisnika u pokušaju da dokažu da je virtuelna realnost vredna ulaganja.

U intervjuu sa časopisom "International Business Times" kreator je napomenuo da postoje posledice kontinuiranog nošenja VR seta, mada sve zavisi od otpornosti korisnika. Developeri su trenutno usmereni ka usavršavanju ovog VR seta, i u skorijoj budućnosti smatra da će PC VR biti dominantan u gejmingu.

"Oculus" je odredio početnu cenu hedseta koja iznosi 600$, dok se konačna cena za "Sony VR" jos ne zna.

Autor: Anđela Marković

'