AKTUELNO

U nizu čudnih besplatnih igara koje se mogu naći na popularnom portalu itch.io (“Steam” za uglavnom besplatne eksperimentalne indie naslove), ovih dana je isplivala i igra Brownie Cove Cancelled, koja je skrenula pažnju i velikim svetskim portalima, kao što su Kotaku i Rock Paper Shotgun.

U pitanju je besplatna PC igra koja za glavnu temu, kao što se iz njenog naslova može zaključiti, ima košmar iznenadnog "života" na aerodromu, kada ste prinuđeni da zbog otkazivanja letova ili raznih drugih razloga tamo provedete sate i sate, a neretko i čitav dan.

Takvu situaciju igra prikazuje kroz nadrealno-psihodeličnu atmosferu aerodroma koja podseća na neku vrstu maglovitog sna u kome ništa nije realno i ne deluje kako baš treba.

Tu je žamor mase umornih i besnih putnika, nasumične reči koje se čuju sa razglasa, raznorane prodavnice i slične aerodromske prostorije koje možete posetiti, ali i neke ne baš "standardne", kao što su aerodromsko groblje (valjda aluzija na one što su umrli čekajući svoj let), i nekakva leteća riba koja prosto "plovi" okolo.

Igra nema kraj, jer vaš let stalno iznova i iznova biva odložen, pa se onda brzo i zamorite aktivnostima okolo, ali to je i poenta. Da igrač oseti sav taj užas zaglavljenosti na aerodromu dok, kako mu se čini, vekovima čeka svoj let da konačno stigne kući.

#Aerodrom

#igrica

'