AKTUELNO

Studio From Software je potpuno zasluženo stekao slavu među ljubiteljima akcionih RPG igara zbog neverovatnih naslova koje je isporučio prethodne decenije.

Dark Souls je postao sinonim za kvalitetan i pravedno težak RPG, igra koja je sama po sebi stvorila žanr koji se prosto zove “Souls-like” uz koji se vezuju specifična borba i neverovatna težina igranja. Ne treba zaboraviti ni fenomenalni Bloodborne, ali i igru koju svi jako iščekujemo naredne godine – samurajski Sekiro: Shadows Die Twice.

Zato i ne čudi neverovatno uzbuđenje koje se stvorilo na internetu ovih dana kada je čuveni Hidetaka Mijazuki (Miyazaki), predsednik kompanije i kreator svih ovih igara, potvrdio da studio već uveliko radi i na dve još nenajavljene igre, pored toga što privodi kraju rad na Sekiro.

On je to rekao u razgovoru za portal 4Gamer, gde je još dodao da trenutno nije vreme da se govori o detaljima, ali da jedva čeka da kaže nešto više o tim igrama, čim projekti budu dobili konkretnu formu, spremnu za prikazivanje.

Jedino što je rekao je da su obe igre u prepoznatljivom stilu studija, odnosno da možemo da očekujemo akcione avanture sa izazovnim borbama i RPG sistemom progresije.

#igrica

'